ДП «Гипрококс» та Danieli Corus підтверджують співпрацю у галузі технологій виробництва коксу

27.01.2022
Назад до списку новин

Українське підприємство ДП «Гипрококс» та компанія, що займається проектуванням заводів, - Danieli Corus з Нідерландів підписали Меморандум про взаєморозуміння на кілька років для спільного виконання проектів, що належать до коксових виробництв, а також хімцехів у всьому світі. Обидві сторони мають довгу історію в цих галузях з широким спектром технологій та компетенцій, які є взаємодоповнювальними – що дозволяє розкрити значний потенціал спільної діяльності для будівництва нових коксових виробництв, а також реконструкцій чи оновлень існуючих заводів.

ДП «Гипрококс» було засновано в 1929 році, протягом більш ніж 90 років компанія виконала понад 400 проектів коксових батарей у 26 країнах. Усі коксові та хімічні цехи на заводах країн СНД були побудовані за проектами Гипрококс. Портфель технологій компанії повністю відповідає сучасним міжнародним стандартам та захищений більш ніж 500 авторськими сертифікатами та патентами. ДП «Гипрококс» видав понад 50 ліцензій та ноу-хау компаніям на всіх континентах. Ключовим прикладом технології Гипрококс власної розробки, яка була впроваджена у всьому світі, є технологія сухого гасіння коксу – один із основних проривів минулого століття коксохімічної галузі у галузі захисту навколишнього середовища. 

На додаток до діяльності, що належить до кращого у своєму класі виробництва заліза та сталі в доменних печах, Danieli Corus виконував проекти ремонту коксових батарей, оцінювання стану коксових виробництв та проекти контролю рівня викидів у навколишнє середовище з моменту утворення компанії в 1977 році. Найостаннішим доповненням у портфель технологій виробництва коксу є підхід «розумного ремонту» (“Smart Repair”), в основі якого лежить застосування великих нерозширюваних модулів для найбільш швидкого та безпечного ремонту обігрівальних простінків КБ, а також концепція швидкої заміни простінків, що ідеально підходить для наскрізного ремонту простінків та реконструкцій від фундаментної плити. Ці доповнення є результатом діяльності нещодавно утвореного спільного підприємства з HeatTeQ з Нідерландів.


У світлі перетворення глобального виробництва сталі, що триває, в напрямку більш екологічного і стійкого глобального виробництва сталі, коксове виробництво є однією з ключових областей для поліпшень.
ДП «Гипрококс» і Danieli Corus впевнені, що їхні спільні компетенції та охоплення їх діяльності зроблять значний внесок у цей процес у наступні роки.